Onze nieuwe wc blok ..... met dank aan AS-metaalwerken Lanaken.

Onze nieuwe opslag container .. gekregen van de parochie van Eisden .. hartelijk bedankt.

Feestvreugde op de speelweide van Chiro Akori in Eisden-Tuinwijk. Het schepencollege van Maasmechelen heeft de definitieve locatie voor een nieuw gebouw vastgelegd. “Het nieuwe gebouw voorzien we op de hoek van de Dopheidestraat en Elisabethlaan, achter de bestaande gebouwen van dienstencentrum De Bolster,” zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V). “Er zal nu een erfpachtovereenkomst worden opgesteld tussen het gemeentebestuur en het OCMW, omdat de terreinen eigendom zijn van het OCMW,” vult schepen van Jeugd Romain Hamers (Open Vld) aan.

 

Containers

 

Voor de 100 leden en 20 leiders van Chiro Akori klinkt dit als muziek in de oren. “Bijna veertig jaar zaten we in het Regiegebouw aan de St.-Barbarakerk,” vertelt hoofdleider Chiara De Groof. “Maar dat pand hebben we vorig jaar moeten verlaten, omdat het gemeentebestuur het gebouw te koop wil aanbieden. We kregen een tijdelijke locatie aan de Dopheidestraat.” Daar zit de Chiro vandaag in enkele containers bij een plein en de speelplaats van Basisschool De Griffel. “Het zijn de voormalige containers van de basisschool uit Kotem. Die zijn goed als noodoplossing, maar we kunnen onmogelijk met alle leden in zo’n container terecht. In het Regiegebouw had elke afdeling zijn lokaal, dat is in deze containers niet mogelijk. Dus vertoeven we nu veel buiten in het bos,” zegt de leiding.

 

Stappenplan

 

Burgemeester Terwingen wil de nieuwbouw in stappen realiseren. “Eerst zullen we het gesprek aangaan met Basisschool De Griffel, om te bekijken op welke manier Chiro Akori gebruik kan maken van de speelruimte van de school. Na de zomervakantie zullen we samen met de Chiro een realistisch plan opstellen rond de ruimte die zij nodig hebben. Vervolgens start de aanbesteding. Voor het einde van het jaar hopen we het project aan een bouwfirma toe te wijzen.”

 

Ruimte delen

Chiro Akori hoopt in de loop van 2021 te kunnen verhuizen naar de nieuwe locatie “Nu de locatie definitief vastligt, kunnen we nadenken over hoe we het gebouw willen invullen,” zegt begeleider Erik Kedzia. “De Chiro gebruikt de lokalen op zondag, maar ik kan me best voorstellen dat er in het gebouw een polyvalente ruimte zal zijn die op andere dagen kan opengesteld worden voor Dienstencentrum De Bolster. In elk geval zijn er meerdere mogelijkheden die we graag met het gemeentebestuur bespreken.

Nieuwe lokalen voor Chiro Akori na jarenlang palaveren

Enkele leden van Chiro Akori tijdens een activiteit op zondag.
Facebookpagina Chiro Akori. Enkele leden van Chiro Akori tijdens een activiteit op zondag.
Chiro Akori in Eisden-Cité krijgt gloednieuwe lokalen vlakbij dienstencentrum De Bolster. Dat heeft het schepencollege beslist. De jeugdvereniging zal in 2021 definitief verhuizen. 

De nieuwbouw voor Chiro Akori zal met zekerheid voorzien worden achter dienstencentrum De Bolster in de cité. In 2018 vonden de nodige gesprekken plaats met alle betrokken partners. 

Budget goedkeuren

Dit jaar zal een aanbestedingsdossier worden uitgewerkt. “Er moet wat dennen worden gekapt en indien nodig worden nieuwe loofbomen voorzien als compensatie”, weet het gemeentebestuur. “In 2020 kan het budget worden goedgekeurd waarna ook de vergunning wordt aangevraagd. De aangestelde firma heeft dan voldoende tijd om een omgevingsvergunning aan te vragen voor het ontwerp.”

De toestand van de voormalige chirolokalen was erbarmelijk.  De vereniging verbleef intussen tijdelijk in containers en klaagde al jaren de problematiek omtrent huisvesting aan. Daar lijkt nu definitief een einde aan te komen.

HET BELANG VAN CHIRO AKORI EISDEN!

Beste Akorianen, ouders en vrienden van Akori,

We hebben ons mailadres chiroakori@gmail.com terug in gebruik en jullie mogen dit gebruiken (en verspreiden) voor al jullie vragen over onze Chiro, activiteiten, bivak, uniformen, aankoop hoodies, etc... Ook zullen we jullie via deze weg en onze facebook pagina zo goed mogelijk proberen te informeren over alles wat er in en rond onze Chiro leeft....
MINIBIVAK
Ons MINIBIVAK in Opoeteren staat voor de deur en het belooft schitterend 'Chiro-weer' te worden. We verwachten de leden nu vrijdag 06/04/18 om 14u. 

Bivakplaats DE BOSBEEK In Opoeteren. Bergeindestraat -  tussen nr 40 en 42 indraaien.

 

Meer informatie klik op onderstaande link.


 

Nieuw gebouw ?
 
Momenteel zitten we nog op onze tijdelijke locatie op de Dopheidestraat maar we zijn samen met de gemeente en de parochie druk bezig om een nieuw Chiro gebouw in de cité te voorzien voor 'de jeugd van tegenwoordig'
                Binnenkort meer goed nieuws hierover !!! 
 
 
Agenda :
 
Tuinfeest : 30/06/18 ( live music) & 01/07/18 
 
Bivak 2018 :  Andler         21/07/18-31/07/18                (Kruimels vanaf 26/07/18)            
 
 
Speelse groeten,
 
Chiro Akori Eisden

Chiro Akori verhuist

Chiro Akori verhuist tijdelijk naar containers Een nieuwe toekomst voor de Regie? Veeljarenplanning voor aanplant bomen TIKB tegen de vlakte voor woonproject Chiro Akori verhuisde zopas van de Regie naar containers die het gemeentebestuur plaatste op de speelplaats van de vroegere handelsschool. De Regie staat intussen te koop. Wie er de laatste tien, vijftien jaar al eens kwam, weet dat het uitgeleefde Regiegebouw aan het kerkplein niet meer beantwoordt aan de normale bewoonbaarheidseisen en aan de hedendaagse huisvestingsnoden van een jeugdvereniging. De verhuizing is een voorlopige oplossing voor drie jaar. Tegen dan moeten er nieuwe jeugdlokalen gebouwd zijn. Want op dit moment staat de Regie opnieuw te koop. Met een deel van de opbrengst laat het gemeentebestuur zoals in tal van andere deelgemeenten eerder het geval was, dan dus nieuwe lokalen bouwen. Het gemeentebestuur is dus op zoek naar een koper die er een maatschappelijk zinvol project wil ontwikkelen. Belangrijke verkoopsvoorwaarde is dat de site binnen de kortst mogelijke termijn wordt gerenoveerd en herbestemd ‘rekening houdend met de culturele, historische, toeristische en architecturale kwaliteit van de site’. Het gemeentebestuur bepaalde de verkoopprijs op minstens 600.000 euro.


Startdag Chiro Akori was groot succes

Foto: Pieter Simons

 

Maasmechelen - Op 14 september begon het Chirojaar weer voor Chiro Akori in Eisden tuinwijk. Kinderen en jongeren uit heel Maasmechelen zakten af naar de cité om een fantastische zondag te beleven.

De startdag was een groot succes. Met maar liefst 93 kinderen aanwezig kon de zondag niet meer stuk. Na de spannende leidingsonthulling kon de zondag beginnen. De leiding was er ook helemaal klaar voor. Met een nieuw uitgeruste leidingsploeg zijn ze dit jaar al positief gestart. Elke zondag van 14 uur tot 17 uur is iedereen welkom bij Chiro Akori. Dus willen jullie ook eens mee komen spelen? Kom dan gerust volgende zondag eens langs! Tot dan.

 

 

 

 

Vergeet niet dat onze jaarlijkse steakdag er aan komt !!
Jullie kunnen deze zondag op de chiro (in de grote zaal) nog kaarten kopen van half 2 tot 2 uur of bij Café Martinique op de Pauwengraaf. 

Tot dan!

 

https://www.facebook.com/events/455903051199220/?ref_dashboard_filter=upcoming

 

 


Ridders & Jonkvrouwen : de kruimels op weekend!

De kruimels!

16 & 17 november gingen de kruimels op weekend! Ze kregen namelijk een brief van Koning Reynaert dat zijn kasteel in gevaar was. Hij had de hulp van de kruimels nodig om deze te redden!

 

Daar waren ze dan de dappere 14 kruimels! Zij gingen de strijd aan met de slechte ridders. Zaterdag kregen ze een spoedopleiding in het ridder & jonkvrouw zijn! Zondag gingen ze de strijd aan met de slechte ridders. En geloof het of niet, ze hebben hem verslaan! 

 

De ridder- en jonkvrouwkruimels waren super fier en kregen tot slot nog een echt diploma!

 

Het was een super weekend!

 

Bekijk zeker ook de foto's! > Foto's van... > Kruimelweekend 2013


Startdag Chiro Akori Eisden: we waren met maar liefst 100 kinderen!

Leidingsploeg Chiro Akori 2013-2014
Leidingsploeg Chiro Akori 2013-2014

Op 15 september 2013 begon er weer een nieuw chirojaar! De leiding die had er alvast zin in. Maar de leden ook, zo bleek! Ze daagde massaal op, ze waren met maar liefst honderd! 

 


Het werd een super eerste zondag! En hopelijk wordt de rest van het jaar even goed, misschien zelfs beter! De leiding is er alvast van overtuigd!

 


Daar ging ie dan, onze EHBO tent!

Na meer dan 30 jaar trouwe dienst is onze EHBO tent getroffen door de storm.


De week van de Goestink!

4 tot 10 maart 2013

We kapen de Week van de Vrijwilliger in 2013 en dopen hem om tot de Week van de Goestink! Elke dag van die week willen we ferme Chiro-engagementen in de verf zetten: van leden, leiding, proosten en VB’s tot kadervrijwilligers en camionchauffeurs. Een walm van Chirogeuren zal die hele week in de straten, mailboxen, kranten en brievenbussen hangen.

 


Beresterke Chiro Akori wint 10x10!

extern beresterke chiro akori eisden wint met afstand 10 x 10 sportdag

 

Afgelopen weekend werd in Rotem rond het Schuttershof de 6de editie van de 10 x 10 sportdag voor Maaslandse jeugdverenigingen gehouden. De organiserende Rotary-club Maasland-Lanklaar bezorgde de bijna 200 enthousiaste jongeren een onvergetelijke dag. Voor de 2de maal op rij ging de overwinning naar Chiro Akori Eisden die hierdoor voor zijn werking en voor Autisme Limburg telkens 500 euro in de wacht wist te slepen. De hele groep kon met zijn geluk geen blijf. 'De prestatie was inderdaad heel sterk als je ziet met hoeveel punten verschil wij gewonnen hebben ! " glunderden ze. 'De beker moet ook een bijzondere plaats krijgen in onze lokale


Subsidiedossiers voor Chiro Akori en jeugdhuis Oké goedgekeurd

chiro

Limburg Sterk Merk heeft de subsidiedossiers van Chiro Akori en jeugdhuis Oké goedgekeurd. Beide jeugdorganisaties mogen hierdoor voor € 12.500,00 brandveiligheidswerken uitvoeren aan hun lokalen. De gemeenteraad keurde onlangs een subsidiereglement goed, waarin het gemeentebestuur zich verbindt voor iedere euro van de provincie ook een euro bij te leggen. Beide jeugdorganisaties mogen dus elk maximaal 25.000 € besteden om hun lokalen veiliger te maken.